Vă amintiți, sper, de elevii Liceului Pedagogic ”Ioan Popescu” pe care i-am prezentat cititorilor noştri acum câteva săptămâni?

https://jurnaldebarlad.ro/cand-talentul-si-norocul-isi-dau   sau  https://www.facebook.com/jurnaldebarlad.ro/videos/292257981456252/?t=9 .

Acum, că v-ați reȋmprospătat memoria, să vă spun ce mai e nou  cu aceşti tineri talentați.

Faza  zonală a Olimpiadei Naționale Corale a avut loc la Focşani sâmbătă, 23 martie. Formația corală Voces Moldaviae a participat la secțiunea „Coruri de la licee de artă”, practic a concurat cu cei mai buni dintre cei buni şi a obținut mențiune.

„Suntem mulțumiți de premiul pe care l-am obținut având ȋn vedere că am participat la cea mai ȋnaltă categorie. Ca de obicei ne-am bucurat de moment şi am transmis această bucurie ȋn public, cât şi juriului, format din 9 membri. Elevii s-au mobilizat foarte bine şi s-au mai relaxat puțin după săptămâna grea pe care au avut-o, cea cu simulările.” a declarat Mihaela Ignat, profesor dirijor al corului „Voces Moldaviae” ȋn exclusivitate pentru Jurnal de Bârlad

Ȋntrebată care a fost atmosfera concursului, tânăra dirijoare ne-a mărturisit: „Am fost un pic agitați şi din cauza emoțiilor dar şi a faptului că totul s-a derulat cu o viteză amețitoare. Am ajuns, am făcut repetiție si apoi am intrat in concurs. Un minus a fost că nu am avut timp de acomodare cu sala. Au fost coruri de licee si de gimnaziu din toate județele din zona Moldovei. Din  județul Vaslui au fost două ansambluri corale: „Voces Moldaviae” şi corul seminarului din Huşi. Ȋn total au participat 24 de coruri din zona Moldovei.”

Cei 24 de copii care ȋntruchipează „Voces Moldaviae” au fost ȋnsoțiți de Mihaela Ignat, cea care le dă tonul, şi de profesorul care le predă disciplinele teoretice (teoria muzicii, armonie, forme muzicale), care susține corul la toate competițiile. Andrei Ignat este colegul şi fratele Mihaelei Ignat, dovadă clară că talentul are o componentă genetică.

Ȋi felicităm pe această cale pe toți cei care au contribuit la acest succes care aduce un plus valoare Liceului Pedagogic”Ioan Popescu”, Bârlad!

Iulia Chiper

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.