Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

150.000 de lei vor fi acordați celor 250 de bârlădeni care au nevoie de ajutor

Timp de 30 zile, 250 de bârlădeni vor fi ajutați de autoritatea locală cu pachete alimentare. Măsura se aplică în cazul celor autoizolați la domiciliu,dar și persoanelor care au peste 65 de ani și care au o condiție materială precară.
150.000 de lei vor fi acordați celor 250 de bârlădeni care au nevoie de ajutorConsilierii locali bârlădeni și-au dat acordul asupra proiectului de hotărâre inițiat de edilul șef Dumitru Boroș.
Conform expunerii de motive, “având în vedere contextul actual din țara noastră și anume declararea stării de urgență din cauza pandemiei cu virusul COVID-19, având în vedere prevederile art. 8 din Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, unde se stipulează că autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor, propun alocarea din bugetul local a sumei de 150.000 lei pentru achiziționarea și distribuirea de hrană pentru aceste persoane. Suma va fi pusă la dispoziția Cantinei de Ajutor Social, din această sumă putând fi pregătite 7.500 de pachete cu un preț de 20 lei / pachet / zi / persoană. În acest fel, vom putea acoperi un necesar de o lună pentru un număr de 250 de persoane”.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.