50.000 de lei pentru distracția bârlădeanului. Celelalte probleme mai pot aștepta.

Primarul municipiului Bârlad este interesat, după etapa plantat copăcei și înșiruiri de rezultate găsite doar pe hârtie, de buna dispoziție a contribuabilului.

Într-o grabă ce nu explică secretomania din jurul subiectului- Zilele Culturale ale Bârladului a reușit să primească girul consilierilor locali majoritari. Pentru două zile de concert Primăria Bârlad va plăti 50.000 de lei. Dacă în ceilalți ani, măcar de văzul lumii, bârlădenii erau consultați în legătură cu artiștii care vor evolua în cadrul “ Zilelor Culturale ale Bârladului”, în 2019 totul s-a petrecut pe “repede înainte”.

50.000 de lei pentru distracția bârlădeanului. Celelalte probleme mai pot aștepta.
50.000 de lei pentru distracția bârlădeanului. Celelalte probleme mai pot aștepta.
Fără să ridice, măcar de dragul opoziției, întrebări aleșii în Consiliul Local au fost de acord cu inițiativa edilului șef Dumitru Boroș. Contractul încheiat între cele două părți este în favoarea organizatorului, celebra firmă din București, aceasta primind “totul pe tavă”, costurile în ceea ce privește curățenia, energia electrică, asigurarea ordinii prin mijloacele Primăriei( polițiștii locali) inclusiv mediatizarea evenimentului în spațiile deținute de autoritatea locală se vor face… ați intuit… pe banii dumneavoastră. Obligația organizatorului va fi doar în a menționa pe afișe numele Primăriei și a Consiliului Local. Tot această societate va închiria spațiile celor interesați (adică micilor întreprinzători locali) cu prețul care îl dorește aceasta.

Micii producători bârlădeni și-au exprimat nemulțumirea pe rețele de socializare, în speranța că semnalul de alarmă tras va ajunge la urechile forurilor competente. Slabe speranțe! 50.000 de lei pentru “artiști cu greutate”.

Cei care urmează să evolueze în perioada 3-5 mai sunt “nume sonore”. Atât de cunoscute încât noi ne recunoaștem gusturile muzicale înguste. În afară de Lidia Bubble și “Zdob și Zdup” ceilalți invitați sunt o mare enigmă. Pentru acest șhow cultural suma cerută de organizatori a fost de 150.000 de lei, iar autoritatea locală a primit “oferta promoțională” de a contribui doar cu 50.000 de lei. Cert este că atunci când Lidia Bubble va cânta “noi gândim la fel, simțim la fel” consilierii liberali își vor aduce aminte de imnul de campanie a celor de la PSD care se auzea la maxim atunci când Victor Ponta, la vremea aceea premier, ar fi trebuit să fie prezent la Bârlad.

Iată că istoria se repetă și în 2019, liberalii “au gândit și simțit la fel” cu social-democrații bârlădeni în subiectul organizării “Zilelor Culturale”.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.