Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

7 modalităţi de a avea o memorie mai bună

O memorie mai bună nu este o utopie.

Să ne imaginăm o lume fără memorie.

Dacă mergem destul de departe cu acest gând, vom concluziona că într-o lume fără memorie, civilizaţia umană ar dispărea şi ar exista sub forma unor creaturi independente care caută doar mâncare şi adăpost, nu și o dorință de dezvoltare personală.

Din fericire, noi punem un accent pronunţat pe acest aspect al vieţilor noastre, fiind conştienţi că avem nevoie de acest mencanism pentru a face față vieții de zi cu zi.

7 modalităţi de a avea o memorie mai bună

Majoritatea oamenilor se confruntă cu următoarea credință limitativă: cred că sunt unul dintre acei oameni care s-au născut cu puţină memorie şi nu au nimic de făcut în această privinţă.

Putem opri această credinţă, asigurându-ne că memoria, precum baschetul, scrisul sau alte aptitudini, se perfecţionează pe măsură ce practicăm mai mult.

Regăsim, mai jos, 7 metode de a ne îmbunătăţi memoria:

Înţelegerea vs. memorarea forţată.

Memorarea are loc în două modalităţi diferite:

Prima, fiind cea mai comună metodă, este realizată prin forţare. Indiferent despre ce informaţie este vorba, pe măsură ce o repetăm pe atât devine mai familiară, aşadar este o cale sigură de a ne-o aminti. Totuşi, această forţare este o pierdere de timp deoarece ni-l amintim drept, acel lucru, nu ca pe un conţinut pe care îl reconstruim pe cont propriu cu ajutorul altor mijloace mentale precum numerele, imaginile şi sunetele.

 

Continuarea pe jurnalspiritual.eu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.