Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

A început (și) dezinfecția arterelor intens circulate din Bârlad

În scopul reducerii riscurilor de contaminare cu noul coronavirus, începând cu data de 13 martie 2020 edilul șef al orașului a dispus efectuarea unei ample campanii de dezinfecție la nivel local.
Măsura, executată de SC CUP SA Bârlad, se aplică pe segmente mari de pe domeniul public al municipiului, în clădirea Palatului Comunal precum și în toate imobilele externe în care funcționează direcții și birouri administrative.

Vineri, 13 martie, au fost dezinfecțate toate clădirile menționate iar de luni,16 martie, a fost pusă în aplicare o schemă de intervenție pe domeniul public. Conform acesteia, în fiecare zi se vor face dezinfecții pe Bulevardul Republicii, segmentul FEPA – Confecții și pe strada Aleea Parc cu accent deosebit pe zona Secției de Pediatrie și pe cea a Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” (Lot 1).
Apoi, la fiecare două zile se va dezinfecta pe distranța FEPA – IRB și pe străzile Mihail Kogălniceanu, Nicolae Tonitza, Constantin Hamangiu și Vasile Pârvan (Lot 2).
Tot la două zile vor fi dezinfectate străzile Tecuciului, G-ral Vasile Milea, Lirei, Vărăriei și B-dul Primăverii (Lot 3).
Practic, în fiecare zi, Lotul 1 va fi combinat într-o zi cu Lotul 2 și în următoarea zi cu Lotul 3, astfel încât suprafețele din domeniul public acoperite să fie cât mai ample.
De menționat că la stabilirea acestor rute s-au luat în calcul valorile mari de trafic.
„Este o măsură suplimentară de protejare a populației împotriva potențialelor riscuri de propagare a infecției cu noul coronavirus. Atenția noastră se îndreaptă spre toate mediile cu aglomerări umane sau cu valori mari de trafic, acolo unde ar putea apărea oricând asemenea riscuri. În perioada următoare ar putea fi luate și alte decizii de protejare a cetățenilor municipiului Bârlad, evident, în funcție de evoluția situației epidemiologice de la nivel local sau național. De marți, 17 martie, începem discuțiile cu directorul executiv al Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor pentru a interveni și în zonele cu aglomerări pietonale. Important este să fim în continuare calmi pentru a putea lua cele mai bune decizii și să ne conformăm măsurilor impuse de la nivel central!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.