Accidentele de muncă prezente și în statisticile lunii februarie

În luna februarie 2019 au fost comunicate de angajatori, un număr de 9 evenimente în care au fost implicaţi lucrători conform declarațiilor oficiale ale celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui.

Accidentele de muncă prezente și în statisticile lunii februarie
Accidentele de muncă prezente și în statisticile lunii februarie

În luna februarie au fost avizate de către I.T.M. Vaslui, 4 evenimente cercetate de către angajatori. Un accident de muncă a produs incapacitate temporară. Inspecţia Muncii a avizat 3 evenimente cercetate de către I.T.M. Vaslui, din care 2 evenimente au fost înregistrate ca incidente periculoase.

Accidentul de muncă înregistrat în luna februarie a avut ca şi cauză nerespectarea prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice la trecerea la nivel peste calea ferată.

„Atragem atenţia tuturor angajatorilor din judeţul Vaslui cu privire la respectarea prevederilor legale la angajare cu încheierea şi transmiterea în registrul general de evidenţă a salariaţilor a contractelor de muncă, faptă ce este sancţionată de Codul Muncii cu amendă de 20.000 de lei pentru fiecare persoană depistată fără forme legale de angajare şi totodată respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă a lucratorilor”, a declarat Chirvase Gheorghe – Inspector Șef, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui.

 

Cristina Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.