Acțiuni ale jandarmilor vasluieni în școlile din județ

În această perioadă jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, în colaborare cu polițiști din cadrul I.P.J. Vaslui, au intensificat acțiunile de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, în incinta și zona adiacentă instituțiilor de învățământ.

Acțiuni ale jandarmilor vasluieni în școlile din județ

Acțiuni ale jandarmilor vasluieni în școlile din județ

Pe 19.02.2020, jandarmii au desfășurat activități de prevenire la școala gimnazială “Adrian Porumboiu” din localitatea Muntenii de Jos unde au prezentat cazurile în care elevii, ca urmare a unor conflicte spontane sau personale, generate de anumite atitudini jignitoare sau de acțiuni de șicanare, pot degenera în fapte de violență, elevii putând deveni astfel victime sau autori ai unor asemenea fapte.

Totodată, au fost prelucrate situațiile în care elevii pot apela numărul unic de urgență 112, formele violenței, răspunderea contravențională și penală, precum și cazuistica înregistrată de la începutul anului școlar.
Pentru prevenirea implicării elevilor în acte de delincvență și pentru evitarea victimizării acestora, jandarmii recomandă:
– Violența naște violență; fiți calmi și evitați conflictele !
– Aveți încredere în persoanele apropiate (părinți, profesori)!
– Evitați să vă expuneți pe stradă sau la școală cu obiecte de valoare; puteți deveni cu ușurință victimă !

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.