S-au trezit devreme, s-au pregătit cu grijă, şi-au împachetat cu atenţie preţioasele comori şi au luat calea Bucureştiului.

Protagonişti au fost 45 de elevi din Bârlad de la Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” , Şcoala de arte “Nicolae Tonitza”  şi din Vaslui. Piciu Eduard şi Pascu Sebastian, profesorii de la Liceul Pedagogic din Bârlad au fost printre însoţitorii grupului.  Lucrările participanţilor au trecut de un juriu exigent  până să ajungă la Palat.

Pe  27 februarie a avut loc  ultima etapă a concursului de arte plastice ”EU-ROart 2007…2057”, în foaierul Senatului României. Doamna senator Gabriela Crețu a organizat un vernisaj – expoziție cu 30 de lucrări ale elevilor de la școlile și liceele din Vaslui și Bârlad. Selectarea lucrărilor a fost făcută împreună cu sculptorul Vlad Ciobanu și graficianul Răzvan Constantin Caratănase.
Liceenii de la arte plastice, autorii  acestor minunate lucrări au avut ocazia să-şi  poarte paşii prin Palatul Parlamentului şi să fie apreciaţi de “greii” care ne reprezintă. Au avut parte şi de  discuții interesante cu diferiți membri ai Parlamentului României.

Tinerii s-au declarat  impresionați de somptuozitatea clădirii în sine și de rolul de “epicentru” politic al acestei clădiri.  Doamna senator a ţinut să le facă o surpriză ducându-i să viziteze  Ateneul Român, unul din  simbolurile culturii româneşti.

”Să viseze frumos și, cel mai important, să îndrăznească să viseze”- a fost mesajul doamnei Gabriela Creţu pentru talentaţii tineri.

Liceul Pedagogic “Ioan Popescu”, Bârlad ne-a demonstrat încă o dată valoarea elevilor săi.

Cu mândrie, şi noi, echipa “Jurnalului de Bârlad”, ne alăturăm celor care îi felicită.

Iulia Chiper

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.