Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Peste trei milioane și jumătate de români din mediul privat ar putea beneficia de al 13-lea salariu în luna decembrie 2018, conform unui proiect de lege depus de parlamentari liberali. Mai mult, conform aceluiași proiect, salariații din mediul privat ar putea beneficia chiar și de al 14-lea salariu undeva între 15 și 30 iunie 2019.

Președintele PNL Vaslui, Tudor Polak a explicat pentru site-ul vremeanouo.ro care ar urma să fie condițiile în care se vor acorda aceste stimulente: „Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si cresterea veniturilor salariale ale salariatilor din mediul privat românesc. Mai mult, îsi propune sã dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajatii prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea si cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societãtile care înregistreazã profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat. Aceste cheltuieli nu trebuie sã depãseascã 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri. Mãsura acordãrii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicatã de cãtre firmele aflate în procedurã de insolventã, faliment sau reorganizare”.

Rămâne de văzut dacă această inițiativă va sta la stadiul de proiect sau dacă cei din mediul privat vor primi un cadou de sărbători de la statul român. (V.B.)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.