Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Am da orice să retrăim copilăria; din frânturi de amintiri ȋi reconstruim imaginea şi ne bucurăm să fim din nou copii preț de câteva clipe.

Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad în colaborare cu Asociația „Muzeul Jucăriilor” din București și Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad, vă invită sâmbătă, 6 aprilie 2019, ora 11:00  la expoziția temporară „Amintiri din copilărie”, expoziție dedicată împlinirii a 105 ani de la înființarea muzeului.

Expoziția propune publicului bârlădean o colecție impresionantă de cărți și reviste pentru copii publicate între anii 1930-1990. Vor fi expuse în premieră periodicele „Universul Copiilor”, „Licurici”, „Cravata Roșie”, „Cutezătorii”, „Arici Pogonici”, „Luminița”, „Șoimii Patriei”, „Dimineața Copiilor”. Din colecție fac parte şi  piese pop-up, ilustrate, benzi desenate, volume de poezii și povești scrise de autori români și străini, basme nemuritoare și personaje simbol, ghicitori, cărți de colorat, calendare de buzunar cu reviste pentru copii și edituri, adevărate comori scrise, publicate în perioada interbelică și comunistă, din colecția Asociației „Muzeul Jucăriilor”.

Pasionați și iubitori de jucării, jocuri, desene, cărți, reviste și alte tipărituri, colecționarii ing. Cristian Dumitru și fratele său, Mihai Dumitru, și-au creat propriul univers al copilăriei colecționând numeroase piese cu caracter ludic pe care le expun unui public cât mai larg. Astfel, bârlădenii vor putea admira timp de o lună, o multitudine de publicații care evocă o lume feerică, caracterizată prin joc, bucurie și culoare.

Cei mici se vor putea întâlni cu Pinocchio, Dănilă Prepeleac, Făt Frumos, Păcală, Albă ca Zăpada, Scufița Roșie, Cenușăreasa și alte personaje preferate, printr-o călătorie în tărâmul basmelor. Cei mari vor avea ocazia de a retrăi propria copilărie redescoperind trăirile și experiențele vârstei inocenței.

Un moment poetic susținut de copiii de la Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad, clasele a III-a și a IV-a, coordonați de bibliotecar Jidănașu Manuela  va da un farmec aparte evenimentului. Grupul „ECOU” din care fac parte Bejinariu Bianca, Botaș Claudia și Mereuță Fabian, îndrumați de profesor Cornel Pleșu, va susține un recital muzical.

Cultivarea pasiunii pentru carte și literatură și promovarea lecturii în rândul tinerilor sunt printre obiectivele principale ale acestei manifestări culurale.

Vernisajul expoziției va avea loc la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan”, Bârlad, iar accesul publicului va fi gratuit.

Valentina Fornea, bibliotecar al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad este organizatoarea expoziției.

Iulia Chiper

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.