Anotimpul care îi aduce pe bârlădeni cu “picioarele-n pământ”

Toamna,anotimpul în care unii culeg roadele iar alții înoată în noroi și fac slalom printre bălți.

Fiecare ploaie anunțată de meteorologi este primită cu nemulțumire de bârlădenii care locuiesc în anumite cartiere unde apa devine prietenă la cataramă cu noroiul și gropile din carosabil pot fi puse să plătească impozit la Primărie pentru că au devenit… cetățeni cu acte în regulă.

Le găsești mereu,nu dispar niciodată și produc și pagube.

E nevoie doar de câteva zile ploioase ca unii bârlădeni norocoși să se “laude” cu Veneția din fața porților și să își ia rolul de gondolier în serios pentru a-și conduce copii la școală sau să se deplaseze… în mers voios către serviciu.

Niciun edil nu s-a aplecat conștincios către infrastructura acestui oraș,motivele invocate de cele mai multe ori fiind lipsa banilor.

În schimb,conștincioși majoritatea contribuabililor au plătit taxele sperând că poate,într-un alt secol,vor scăpa de noroi,bălți și gropi!

La capitolul vise se înscriu și cei care locuiesc pe strada Cpt. Grigore Ignat, în apropiere de Școala Generală nr. 3. Sătui de promisiuni, oamenii au trimis pe adresa redacției poze sugestive alături de un mesaj adresat celui din fruntea autorității locale:”nu mai bine ați face un canal navigabil decât să mai cheltuiți banii cu asfaltarea?”

Așadar,sezonul “scufundarea Titanicului” în Bârlad abia începe.

Luați-vă șapcă de marinar și barcă și vâsliți, dragi bârlădeni printre promisiunile de campanie.

Numai mâine nu-i poimâine și iar sunteți pe “priorități”electorale.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.