Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Atenție șomeri! Trebuie să respectați niște reguli .

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, informează persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj că au o serie de obligații esențiale, pe care nu le vor neglija:

  1. Să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori este solicitată, la agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă la care este înregistrată pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă.
  2. Să comunice în termen de 3 zile agenției pentru ocuparea forței de muncă unde este înregistrată orice modificare privind: încadrarea în muncă; emiterea certificatului de înmatriculare sau a autorizației de funcționare pentru a desfășura activități independente; realizarea unor venituri lunare mai mari decât indemnizația de șomaj; satisfacerea obligațiilor militare; plecarea din țară; concediul de maternitate sau de îngrijire a copilului; pensionarea; admiterea într-o forma de învățământ; alte situații.
  3. Să participe la serviciile pentru stimularea ocupării și de formare profesională oferite de agenția pentru ocuparea forței de muncă unde este înregistrată.
Atenție la faptul că această obligație nu se aplică atunci când persoanele care obțin indemnizație de șomaj participă la programe de formare profesională, organizate în condițiile legii și a căror finanțare este asigurată din asistență financiară nerambursabilă primită de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regional, Fondului Social European și Fondului de Coeziune.
  1. În calitate de beneficiar al indemnizației de șomaj trebuie să caute activ un loc de muncă.
  2. Nu în ultimul rând, trebuie să înștiințeze, în scris, agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate cu privire la apariția stării de incapacitate temporară de muncă și datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor și unitatea în care acesta activează, în 24 de ore de la data acordării concediului medical.

Atentie: dacă plecați din țară mai puțin de 3 luni, indemnizația de șomaj se suspendă, iar dacă plecați mai mult de 3 luni indemnizația de șomaj încetează!

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.