Un număr de aproximativ 2.000 de infecţii respiratorii au fost înregistrate la nivelul judeţului Vaslui, în perioada 28 ianuarie – 3 februarie, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Au fost înregistrate 1.617 infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 329 de pneumonii şi 34 de cazuri de gripă.

„În ceea ce priveşte gripa, cei mai afectaţi au fost pacienţii din grupa de vârstă 15 – 49 de ani. Spre deosebire de săptămânile precedente, am înregistrat cazuri de gripă la copii mici: unul la un copil cu vârsta mai mică de un an şi trei cazuri la copii de până în patru ani. 33 dintre persoanele diagnosticate cu gripă au fost internate. De asemenea, au necesitat spitalizare 69 de pacienţi cu infecţii ale căilor respiratorii superioare şi 67 de bolnavi de pneumonie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

DSP Vaslui a solicitat Ministerului Sănătăţii o suplimentare de 2.772 de doze de vaccin antigripal, faţă de cele 41.930 primite la începutul campaniei de imunizare.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.