Un eveniment gândit, dorit şi aşteptat de ceva vreme; iată, i-a venit sorocul!

Artele plastice revin ȋn scenă, de data aceasta sub forma unei expoziții semnată Valentin Stoian. Domnia sa este un respectabil profesor de arte plastice din Bârlad. Expoziția cuprinde lucrări din ȋntreaga carieră a artistului. O retrospectivă care va delecta amatorii de artă cu lucrări cu adevărat gândite şi menite să provoace semne de ȋntrebare: Back for the Future!

Ȋn lucrările sale veți descoperi frământările veşnice ale creatorului de artă care intră ȋn dialog cu Marele  Creator, temă des ȋntâlnită la artiştii moderni dar expusă ȋn grade diferite ȋn lucrări, ȋn funcție de capacitatea creatoare şi ȋntrebările existențialiste pe care, ȋn general, artiştii le transpun ȋn forma de artă pe care şi-au ales-o ca formă de exprimare.

Artistul Valentin Stoian iese din tipare şi prin faptul că este unul dintre puținii care nu se poate despărți de creațiile sale, cu alte cuvinte este total lipsit de mercantilism.

Simon Salcă, prietenul şi impresarul semnatarului expoziției ne-a mărturisit că este ȋn tratative cu o galerie de artă din Florența, Italia şi sunt şanse mari ca lucrările să fie expuse pe simezele florentine ȋn vara acestui an.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Bârlad, Consiliul Local Bârlad, Fundația “Doctor Constantin Teodorescu” şi Galeriile de Artă “N. N. Tonitza”.

Veți avea ocazia să-l revedeți pe veşnicul tânăr Gruia Novac care va prezenta expoziția ȋmpreună cu  Dionisie Gradu, Laurențiu Chiriac şi Simon Salcă.

Curatorul expoziției este profesorul Dionisie Gradu care ȋn mod benevol este cel ce se ocupă de galeriile ”N.N. Tonitza”.

Sunteți aşteptați sâmbătă, 23 martie la ora 11.00 la galerii!

Iulia Chiper

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.