Oare cât de actual mai este citatului lui Alexandre Dumas care spunea că „există două feluri de a-ți dovedi dragostea pentru o femeie; căsătorindu-te cu ea dacă este liberă și respectand-o dacă nu este”.

Respect și multă iubire vor primi astăzi, 14 februarie, doamnele! Încă de miercuri florăriile din Bârlad s-au aprovizionat cu superbi trandafiri roșii, ursuleți iar vitrinele au fost vizitate de Cupidon în varianta decoratorilor. Prețurile sunt pentru toate buzunarele de la 5 lei firul până la cât doriți dumneavoastră să oferiți.

Restaurantele nu aveau cum să nu satisfacă nevoia clienților și le-au pregătit o atmosferă romantică, meniuri sofisticate și muzică de dragoste. Prețul unui asemenea eveniment este în jur de 80 de lei de persoană, iar organizatorii promit că îndrăgostiții care le trec pragul vor petrece ore de vis.

Dacă bugetul nu se încadrează în evenimentele enumerate de noi mai aveți posibilitatea, cu minim efort, dar cu rezultat de nota zece să pregătiți voi o cină romantică, la lumina lumânărilor, acasă.

Valentine’s Day este ziua în care, în fiecare an, îndrăgostiţii din toată lumea îşi fac cadouri dintre cele mai diverse, celebrând astfel dragostea care îi leagă, însă această sărbătoare nu a avut dintotdeauna o importanţă deosebită, ci a prins contur odată cu trecerea timpului.

Prima atestare a zilei de 14 februarie a fost în anul 498, când trei sfinţi au fost numiţi de papa Gelasius I, data celebrării acestora fiind această zi.

Însă sărbătoarea rămâne asociată cu numele Sfântului Valentin din Roma, care a fost trimis la închisoare pentru că oficia în secret căsătorii pentru soldaţii cărora le era interzis acest lucru. În timp ce se afla în închisoare, el ar fi vindecat-o pe fiica gardianului său, Asterius.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.