Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

„Carte frumoasă, cinste cui te-a scris” . O nouă lansare de carte sub egida „Academiei Bârlădene”

Iubitorii de cultură sunt invitați să participe sâmbătă, 20 aprilie, cu începere de la ora 12:30 la o lansare de carte. Daniela Șontică vine la Bârlad pentru „Oamenii unirii”.

„Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”. O nouă lansare de carte sub egida „Academiei Bârlădene”Născută la Vintilă-Vodă, judeţul Buzău e membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Braşov, din 2017. Licenţiată a Facultăţii de Filosofie şi Jurnalism a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti, absolventă a cursurilor de Grafică-Pictură ale Şcolii Populare de Artă din Buzău, precum şi a şcolii de secretariat artistic de redacţie (Fundaţia Athenaeum Bucureşti, 1992, clasa prof. Cornel Tabacu) a debutat literar în revista „Convorbiri literare”,  în noiembrie 1989.

Lucrează în presa scrisă din 1993 – mai întâi in cea locală, la ziarele „Muntenia” și „Informaţia Buzăului”, unde a fost secretar de redacţie şi redactor; apoi în presa centrală: revista „Privirea”, ziarul „Metrobus”, revistele „Casa lux “ și „Casa de vacanţă” (secretar de redacţie, redactor). Din 2003 până în 2010, a fost redactor la „Jurnalul Naţional”, la ediţiile de colecţie şi redactor în domeniul religios.  Din 2010 – 2015 a fost redactor-şef al „Ziarului Lumina”; 2015-2017, redactor-şef adjunct.

Aici a iniţiat şi coordonează suplimentul lunar  „Lumina literară şi artistică”.

A fost co-moderatoare a Colocviilor de literatură creştină ale Ziarului Lumina (ediţiile din 2015, 2016, 2017). A realizat la Radio Trinitas emisiunea săptămânală „Lumina cunoștinței” între 2016 -2018, rubrica „Mărturii de ieri pentru azi” (2016, 2017), iar în 2018, rubrica „Oamenii Unirii”. În prezent, este redactor la Ziarul Lumina, redactor colaborator Radio Trinitas, redactor cu rubrică permanentă (Memor) pe site-ul Leviathan şi secretar general de redacţie al Revistei Culturale Leviathan (forma tipărită).

Dorina Stoica o va prezenta pe autoare, iar profesorii de istorie Gheorghe Gherghe și Roman Proca vor prezenta cartea. Evenimentul va fi moderat de președinta Academiei Bârlădene prof dr.  Elena Monu.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.