Cât se fierbe șunca în zeama de varză?

Fierberea sunca în zeama de varză este un proces simplu și delicios, care poate transforma bucățile de carne într-un preparat moale și aromat. Iată cum poți fierbe sunca în zeama de varză pentru a obține un rezultat savuros:

Ingrediente necesare:

 • Sunca (porc sau de pui), tăiată în felii sau cuburi
 • Zeamă de varză
 • Condimente opționale: foi de dafin, piper boabe, cuișoare

Cum se fierbe sunca în zeama de varză:

 1. Pregătirea ingredientelor: Dacă sunca este într-o bucată întreagă, taie-o în bucăți potrivite pentru gătit. Dacă preferi, poți folosi și felii de sunca. Asigură-te că zeama de varză este suficient de acoperitoare pentru a acoperi complet bucățile de sunca în timpul fierberii.
 2. Adăugarea condimentelor: Poți adăuga condimente aromatice în zeama de varză pentru a intensifica gustul și aromele. Foi de dafin, boabe de piper și cuișoare sunt opțiuni populare. Aceste condimente vor îmbogăți aroma suncaului și a zeamei de varză.
 3. Fierberea suncaului: Pune zeama de varză într-o oală suficient de mare pentru a conține atât zeama, cât și bucățile de sunca. Adaugă sunca în oală și adu zeama la fierbere.
 4. Redu focul și fierbe: După ce zeama a dat în clocot, reduce focul la minim și lasă sunca să fiarbă în zeama de varză timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când sunca este moale și suculentă.
 5. Verifică fierberea: Pentru a fi sigur că sunca este bine fiartă, poți folosi o furculiță pentru a verifica dacă carnea este moale și se desface ușor.
 6. Servirea: După ce sunca este gata, poți să o scoți din zeama de varză și să o servești caldă, alături de garnituri precum cartofi fierți, piure de cartofi sau salată de varză.

Variante și sugestii:

 • Pentru a adăuga mai multă savoare, poți să adaugi și legume precum ceapă, morcov, cartofi sau varză în oală împreună cu sunca.
 • Pentru un plus de aromă, poți adăuga usturoi sau frunze de cimbru în zeama de varză.

Concluzie:

Fierberea suncaului în zeama de varză este o metodă simplă și gustoasă de a pregăti această carne, conferindu-i un gust bogat și o textură moale și suculentă. Respectând câțiva pași simpli și adăugând condimentele preferate, poți transforma o bucată simplă de sunca într-un preparat delicios, perfect pentru o masă reconfortantă în familie.

Recommended For You

About the Author: Redacția

Redacția publicației online Jurnal de Bârlad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *