Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Cazul celor doi copii exploatați prin muncă a ajuns pe masa celor de la DIICOT
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a sesizat DIICOT cu privire la cazul unor copii de 11 şi, respectiv, 13 ani care ar fi fost exploataţi prin muncă şi în stare de malnutriţie, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

În cursul săptămânii trecute, cei doi minori au fugit de la o stână, unde ar fi fost obligaţi să lucreze, iar dispariţia lor a fost anunţată după şase zile de tatăl acestora.

Minorii au fost căutaţi de pompieri, jandarmi, poliţişti şi voluntari.
“Cei doi copii au fost aduşi într-un centru din Bârlad. Erau murdari, îmbrăcaţi sumar, victime ale neglijării părinţilor. Deşi au 11, respectiv 13 ani, din cauza malnutriţiei, ei arată ca nişte copii de 6 – 7 ani. Momentan se află sub supraveghere medicală şi beneficiază de consiliere psihologică. Existând informaţii cu privire la faptul că ei erau puşi să muncească la o stână, am sesizat DIICOT. De asemenea, vom propune decăderea din drepturi a părinţilor”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică.
Cei doi fraţi au plecat de la stâna din Sălcioara, comuna Banca, iar dispariţia lor a fost anunţată abia vineri, 8 noiembrie.
Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.