Ce mai contează un pic de disconfort? Se vor bucura de asfalt

De luni, 24 februarie 2020, contractul privind asflatarea străzilor din Pachetul “Gheorghe Emandi” (din cartierele Cotu Negru și Deal), va intra într-o nouă etapă, respectiv cea a asfaltării.
Asta după ce, la finele acestei săptămâni, reprezentanții SC Viacons Rutier SRL Huși, care și-a adjudecat la licitație lucrarea, s-au deplasat în teren împreună cu cei ai beneficiarului, reprezentați de primarul Dumitru Boroș, precum și cu cei din partea celorlalte instituții furnizoare de utilități publice care au investiții pe străzile vizate.

Ce mai contează un pic de disconfort? Se vor bucura de asfalt

Ce mai contează un pic de disconfort? Se vor bucura de asfalt

Iată care sunt străzile ce urmează a fi asfaltate:
STRADA GHEORGHE EMANDI – Lungime- 1.091,00 ml;
STRADA CERBULUI – Lungime- 1.667,00 ml;
STRADA CONSTANTIN BRÂNCOVEANU – Lungime- 344,00 ml;
STRADA AUREL VLAICU – Lungime- 362,00 ml;
STRADA MUZELOR – Lungime- 344,00 ml;
STRADA ȘTEFAN NEAGOE – Lungime- 242,00 ml;
STRADA ION CODRESCU – Lungime- 391,00 ml;
STRADA GRIVIȚEI – Lungime- 185,00 ml;
STRADA OPANEZ – Lungime- 423,00 ml.

„După cum am mai anunțat, avem acest pachet de 9 strazi care presupune refacerea în totalitate a infrastructurii. El se desfășoară în paralel cu cel care prevede turnarea de covoare asfaltice pe alte 20 de străzi. Sunt proiecte ambițioase pe care mi l-a asumat, cu toate dificultățile lor, dar care se vor finaliza anul acesta, fără probleme. Ne vom axa în special pe străzile pe care nu a existat asfalt niciodată, cum este Gheorghe Emandi sau Opanez. Dar și Cerbului este o urgență, motiv pentru care, de luni, firma care face lucrările va începe activitatea și aici. Facem apel la bârlădeni să suporte disconfortul ce va fi creat de devierea temporară a traficului și să ne înțeleagă!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Termenul de execuție a lucrării (demarată anul trecut) este de 24 de luni. Investiția va fi suportată de la bugetul local, în parte, iar diferența (4.721.329 lei) va fi acoperită de economia făcută la împrumutul contractat pentru lucrările de canalizare din cartierele Munteni și Podeni.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.