Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Pictorul  bârlădean Antonio Romeo Pălie, a avut ideea strălucită de a organiza o expoziție unde cinci „grei” ȋntr-ale picturii. Inițiativa a fost agreată şi susținută îndeaproape de Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și de Casa de Cultură a Sindicatelor „George Tutoveanu” din localitate.

Prin  organizarea SALONULUI INTERNAȚIONAL DE ARTĂ, organizat sub genericul „ MISTER și CULOARE”, bârlădenii vor fi privilegiați să vadă chiar ȋn oraşul lor această inedită sărbătoare a culorii. Vor expune cinci importanți pictori, membrii U.A.P. Galați și U.A.P. Republica Moldova.

Este vorba de artiștii Liviu Hîncu – Rep. Moldova, Jana Andreescu și Gh. Andreescu din Galați, Mihai Olteanu din Roman și inițiatorul acestui eveniment- Antonio Romeo Pălie. Participanții sunt pictori consacrați, care în decursul carierei lor, au participat la numeroase expoziții personale sau de grup găzduite de muzee și galerii de artă din țară și străinătate. Dintre orașele-gazde amintim: Ploiești, Plopeni, București, Iași, Roman, Vaslui, Sinaia  şi Galați. Dincolo  de granițe artiştii au expus în Dubai, Cehia, Polonia şi Italia.

Toate lucrările care vor putea fi admirate la SALON  sunt rodul participării artiștilor la tabere de creație, din anul 2018, respectiv de la Cacica, Plopeni, Cavnic, Cheile Vilișoareai – Castelul Cavalerilor din Aiud. O altă particularitate a expoziției este  faptul că va ocupa două spații.

Mai exact vom descoperi o parte în sala „Vasile Palade” a muzeului bârlădean și  cealaltă la Casa de Cultură a Sindicatelor „George Tutoveanu”,  în sala de expoziție.

Tematicile abordate se evidențiază prin culoare, formă și mesaj alcătuind un întreg compozițional raportat și legat strict de momentul creației.

Vernisajul va avea loc duminică, 31 martie 2019, orele 11.30, la sediul central al muzeului, fiind susținut de prof. Gh. Andreescu. Expoziția va  fi deschisă publicului până pe data de 3 mai 2019.

Organizatori: Mircea Mamalaucă, prof. Nelu Simion, prof. Antonio Romeo Pălie.

Iulia Chiper

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.