Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Cine (mai)are grijă de bătrânii bârlădeni?

„Trăiește clipa” ar putea fi deviza după care autoritatea locală bârlădeană se ghidează. De parcă ar trăi veșnic,nimeni nu se gândește la bătrânii bârlădeni. Dincolo de proiectele scrise pe hârtie, cine știe când vor fi finalizate, nimeni nu este preocupat de acest fenomen îngrijorător.

„Bătrânețea este mai mult decât păr alb, riduri, simțământul că este prea târziu și că jocul s-a terminat, că scena aparține unei noi generații. Adevăratul rău nu este slăbiciunea trupului, ci indiferența sufletului” spunea Andre Maurois.

În ciuda nevoilor celor în vârstă,autoritățile le oferă doar… indiferență.

Conform datelor furnizate de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, la nivel de județ funcționează 3 unități de îngrijire la domiciliu: Serviciul de Îngrijire la domiciliu „Bătrânețe Demnă”, aflat în subordinea DGASPC Vaslui, unde există 26 de beneficiari și 8 lucrători sociali, Centrul de îngrijiri la domiciliu aflat în subordinea Primăriei Vaslui, prin Direcția de Asistență Socială, unde sunt 29 de beneficiari și 15 îngrijitori, și Centrul de îngrijire la domiciliu Huși, cu 65 de beneficiari.
„Menționăm intenția furnizorului acreditat «Episcopia Hușilor» de a înființa 3 unități de îngrijire la domiciliu pe raza localităților Bârlad, Fălciu și Boțești. Se constată că la nivelul județului aceste servicii de îngrijire sunt insuficiente raportate la numărul de persoane vârstnice, aflat în continuă creștere, astfel încât fiecare unitate administrativ-teritorială ar trebui să dezvolte astfel de unități”, a spus Sorin Prepeliță, directorul AJPS Vaslui.

În cazul relatat vorbim despre îngrijirea bătrânilor la domiciliu, ca metodă alternativă de protecție la instituționalizare.

La Bârlad nu există un astfel de proiect,vorbim de promisiuni și scrisori adresate contribuabilului în care se arată doar partea cosmetizată a orașului. Bunicii pot să aștepte,doar au o viață înainte.

Avem un azil de bătrâni amplasat pe strada Tinereții lăsat în paragină și un subiect aruncat între cei implicați.

Despre cum se dezintegrează o investiție cu multe zerouri veți citi în „Jurnal de Bârlad”.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.