Comitetul pentru Situații de Urgență se reunește pentru un medic bârlădean, proaspăt întors din Veneția

Un doctor întors din Veneția a anunțat conducerea spitalului “Elena Beldiman” că s-a întors dintr-o zonă cu risc epidemiologic crescut. La ora 11, la sediul Primăriei se va întâlni Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a stabili,dacă va fi necesar, un plan de măsuri pentru pacienții care prezintă simptomatologia coronavirusului.

 

Purtătorul de cuvânt al spitalului “Elena Beldiman” dr. Angelica Gramaticu ne-a declarat că “doamna doctor s-a întors de curând din Veneția și a informat conducerea unității că vine dintr-o zonă cu risc epidemiologic ridicat. Nu are simptomatologia caracteristică coronavirusului (febră, tuse) va sta 14 zile acasă,în carantină. Autoritățile sanitare au anunțat,conform procedurii, Direcția de Sănătate Publică Vaslui, iar la ora 11 va avea loc o întâlnire la Primăria Bârlad pentru a se stabili un plan de măsuri dacă vor exista pacienți cu simptomatologia acestui virus”.

În ultimele zile, Italia se confruntă cu un val de decese provocate de acest coronavirus. A patra victimă a coronavirusului în Italia este un bărbat în vârstă de 84 de ani din regiunea Lombardia. Epidemia se răspândeşte. Autorităţile italiene încep controale la intrarea în ţară, în special la Vo’ Euganeo, epicentrul răspândirii cu coronavirus în regiunea Veneto.

Este vorba despre una dintre măsuri pentru a nu permite virusului să se răspândească, decizie luată vineri prin decret de către Guvern, scrie agenţia Ansa.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.