Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Continuă caravana civică. Următoarea oprire: Bârlad

Joi,13 iunie,cu începere de la ora 17:30 bârlădenii sunt invitați la un altfel de eveniment. Aceștia vor avea posibilitatea să cunoască ce înseamnă educație civică și de ce este aceasta atât de importantă.

„Vrem să facem ceea ce mereu zicem că ar trebui să facem – să ieșim din București și să vedem ce se întâmplă cu viața civică și cu pofta de participare în orașele țării. Nu doar în cele mari, adesea bătătorite. Ci în orașele în care am vrea să cunoaștem oameni ca noi.

Să întâlnim oameni care cred în Educație Civică, să ne cunoaștem, să vedem ce putem face mai bine și cum putem duce instrumente precum Constituția pentru copii în toate colțurile țării.

Urmează doi ani plini de alegeri. Și, deși ne bucurăm să vedem că tot mai multă lume alege să facă pasul spre politică, noi credem că primul lucru de care are nevoie România este o societate civilă puternică, peste tot. Pentru a face asta, este nevoie de educație civică și de mobilizare în comunități.

Vă invităm la o discuție de două ore despre cum putem transforma educația civică în realitate, despre provocările din comunitatea voastră și despre cum putem lucra împreună.

Aducem câteva exemplare din Constituția Funky, varianta ilustrată și explicată pentru tineri” au scris organizatorii evenimentului.

Mulțumită celor de la Cercul Donatorilor Bruxelles, acești inițiatori s-au bucurat de fonduri pentru a tipări un nou tiraj din aceste Constituții, astfel încât ele să ajungă în cât mai multe locuri din țară. Aceștia nu doresc să o trimită pur și simplu către școli. Speranța lor este că vor găsi acei oameni de acțiune care le vor spune unde este cel mai utilă. În contra partidă, organizatorii pun la schimb experiențe și tehnici pentru a face din acest obiect un instrument de schimbare prin educație civică și mobilizare în comunitate.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.