Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
(FOTO)Cutremur și incendiu la Bârlad. A fost un exercițiu de simulare de nota 10!
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a organizat, joi, în municipiul Bârlad un exerciţiu care a simulat intervenţia la un cutremur urmat de un incendiu, în municipiul Bârlad.

(FOTO)Cutremur și incendiu la Bârlad. A fost un exercițiu de simulare de nota 10!

Exerciţiul de comandă şi cooperare cu tema: “Intervenţia forţelor şi mijloacelor pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unui seism major care a afectat un grup de locuinţe din municipiul Bârlad” a avut loc pe Bulevardul Republicii, în zona blocului C1 şi a urmărit modul în care instituţiile cu atribuţiuni în intervenţia în cazul unor situaţii de urgenţă sunt pregătite să acţioneze.

“Exerciţiul a avut patru etape. În primă fază a avut loc prăbuşirea unor scări de la un bloc afectat de cutremur, apoi scoaterea victimelor de sub dărâmături, un incendiu la un bloc şi evacuarea persoanelor, care au fost aduse pe stadionul FEPA Bârlad. A fost un exerciţiu de amploare, din care toată lumea a avut de învăţat şi ţin să mulţumesc în mod special tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, tuturor instituţiilor angrenate în desfăşurarea acestei acţiuni şi în mod special voluntarilor care ne-au susţinut în această activitate”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica.
Pe toată durata exerciţiului, circulaţia rutieră a fost oprită pe bulevardul Republicii şi deviată pe străzile adiacente.
Politia Municipiului Bârlad şi Poliţia Locală Bârlad au asigurat echipaje pentru dirijarea circulaţiei la toate intersecţiile bulevardului Republicii cu străzile adiacente, precum şi la începutul şi sfârşitul tronsonului de drum restricţionat.
Cristina Rădulescu
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.