De partea legii- noi controale desfășurate de polițiștii vasluieni

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în zilele de 19 și 20 aprilie a.c., pe raza județului Vaslui, prin efectuarea de controale, atât în scopul prevenirii si combaterii ilegalităților din domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun şi ţigarete contrafăcute sau nefiscalizate, cât și pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite de comerț și de evaziune fiscală.

Cu ocazia activităților desfășurate în cadrul celor două acțiuni, au fost constatate următoarele:

➢ Pe linia depistării, identificării și tragerii la răspundere a persoanelor implicate în activitățile ilicite de trafic de țigarete provenite din contrabandă, pe raza municipiului Bârlad, în urma efectuării unei percheziții domiciliare au fost identificate și ridicate în vederea confiscării 4.200 de țigarete, fără timbru de acciză. În acest caz, valoarea bunurilor confiscate este de peste 2.500 lei.

În data de 20 aprilie a.c., în această cauză a fost reținut un bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiul Bârlad, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă continuată. În cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus față de bărbat măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

➢ În ceea ce privește combaterea faptelor ilicite de comerț, în cadrul acțiunilor desfășurate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost verificați 85 de agenți economici. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 90.000 lei.

De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni (2 de evaziune fiscală, 1 infracțiune de fals și 1 de uz de fals), iar valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării (țigarete, carne, legume, produse de panificație, produse alimentare, băuturi alcoolice, accesorii îmbrăcăminte, sume de bani confiscate) este de peste 3.200 lei.

Acțiunile de acest gen urmăresc prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precum și stabilirea originii produselor comercializate, în special a celor din carne, a lactatelor, a ouălor și a legumelor/fructelor și a modului de manipulare al acestora, urmărindu-se astfel prevenirea unor abateri care pot dăuna sănătății populației.

În perioada sărbătorilor pascale, polițiștii cu atribuții pe această linie vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.