Astăzi premierul Cîțu s-a întâlnit cu prefecții din toată țara în cadrul unei videoconferințe susținute din Ministerul de Interne. La videoconferință au participat ministrul Lucian Bode, secretari de stat, prefecții, reprezentanți ai structurilor de afaceri interne.

Declarațiile premierului Florin Cîțu:

  • „În primul rând, aș vrea să vă mulțumesc pentru modul în care ați administrat de la ultima noastră întâlnire această perioadă în care am avut noi restricții. Știți bine că la ultima întâlnire v-am spus că trebuie să ne implicăm cu toții pentru a trece peste acest val trei și chiar atât prefecții, subprefecții, reprezentanții ministerului de Interne s-au implicat și au făcut ca această perioadă să treacă fără incidente și pentru asta vă mulțumesc.”

  • „Acum suntem, în ceea ce privește pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val trei și trebuie să consolidăm această perioadă, de aceea în continuare trebuie să fim vigilenți, încă nu a trecut acest val trei, dar este clar că ceea ce a fost mai greu a trecut și a contat foarte mult și modul în care dvs. ați ajutat la respectarea regulilor. E adevărat, în acest moment avem un weekend în față important, un weekend în care sărbătorim Paștele, dar și tradiționalul 1-2 Mai, liber, în care cetățenii României sunt liberi și merg într-o minivacanță.”
  • „ Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt simple. Nu s-a schimbat nimic, avem aceleași reguli: mască, distanțare socială, dezinfectanți. Toate activitățile trebuie să țină cont de regulile în vigoare. Sunt sigur că, așa cum ați reușit să administrați perioada de până acum, veți face o treabă foarte bună și în acest weekend.”
  • „Dar profit acum de ocazie să suntem astăzi aici și nu vreau să vorbim doar de acest weekend, trebuie să vorbim și de campania de vaccinare, cea care ne scoate din pandemie și ne aduce la normalitate. Am avut o discuție cu aleșii locali, cu primarii de municipii, comune, orașe, cu președinții de consilii județene și am cerut și acolo implicare și aș vrea să văd și la dumneavoastră.”
  • „ Cred că este important să lucraţi împreună cu primarii, cu DSP-urile, iar, ce le-am spus lor vă spun şi dumneavoastră, aş vrea să văd în fiecare weekend în municipii, în oraşe cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Trebuie să accelerăm această campanie. ”
  • „Timişoara a dat un exemplul foarte bun. Avem deja două centre drive-through de vaccinare, unul la Cluj şi unul la Deva. Am deschis şi centre de vaccinare mobile, avem dozele necesare. Trebuie să împingem campania de vaccinare în toate zonele României şi e important să vă implicaţi şi dumneavoastră la nivelul prefecturilor şi instituţiile statului.”
  • „ De aceea, după ce trece acest weekend – şi suntem concentraţi pentru a avea un weekend bun – trebuie să punem toate resursele pe care le avem, în a avea o campanie de vaccinare de succes, şi o spun de fiecare dată: nu este un moft, un obiectiv al acestui guvern de a avea o campanie de vaccinare de succes, este singura soluţie pentru a reveni la normalitate şi trebuie să ne implicăm cu toţii.”
  • „De partea noastră, deja sectorul privat aţi văzut că se implică, vin şi ei cu soluţii. Depinde de noi toţi să revenim la normalitate cât mai devreme, cât mai rapid, şi, contrar a ceea ce văd, şi văd câteva opinii pesimiste, eu sunt optimist. Avem dozele, ştiu că românii vor să se întoarcă la o viaţă normală în care să poată să meargă şi în concedii, şi la concerte, la restaurante şi la teatre, fără mască, să fie împreună cu cei dragi.”
  • „Deci, noi oferim resursele, punem resursele la dispoziţie, şi, sigur, românii se vor vaccina, depinde şi de noi. ”
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.