Despre sistemul imunitar – ce se poate întâmpla

Sistemul imunitar se străduieşte întotdeauna să țină pericolele la distanţă de corpul nostru. Totuşi, uneori, face greşeli. Astfel, poate percepe substanţe inofensive ca fiind periculoase sau poate identifica ţesuturi proprii ale organismului ca fiind străine. Specialiştii caută modalităţi de corectare a acestor răspunsuri imunitare scăpate de sub control. Iată ce se poate întâmpla când apar deviaţii ale funcţiilor sistemului imunitar.

Despre sistemul imunitar - ce se poate întâmpla

Alergiile

♦ Reacţie sensibilă la o greşeală Reacţia alergică, cea mai întâlnită eroare funcţională a sistemului imunitar, afectează foarte multe persoane, dintre care numeroşi copii. Sistemul imunitar comite greşeala de a considera unele substanţe inofensive ca fiind nocive – astfel, mucegaiurile, alimentele, erbaceele, penele, acarienii, polenul sau blana de pisică, deşi inofensive, sunt identificate ca inamici de către sistemul imunitar, care intră în acţiune febrilă.

Deşi sunt rareori letale, alergiile sunt cronice.

Multe persoane care suferă de alergii nu îşi pot îndeplini corespunzător îndatoririle zilnice la serviciu sau la şcoală deoarece simptomele ori tratamentele medicamentoase reduc capacitatea de concentrare.

Continuarea pe jurnalspiritual.eu

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.