Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Dezbaterea inițiată de Primărie a scos la iveală un subiect delicat și fierbinte

Marți, 4 februarie, în incinta Cinematografului „Victoria”, autoritatea locală a convocat directorii instituțiilor școlare dar și consilierii locali. În prezența factorilor de decizie,doi directori de școală au atins un subiect delicat: lipsa bunului simț a unor bârlădeni. Nemulțumirile au plecat de la faptul că elevii participă la acțiuni de igienizare, dar unii bârlădeni sunt certați cu normele de bună conviețuire.
Dezbaterea inițiată de Primărie a scos la iveală un subiect delicat și fierbinte În fiecare an, Primăria Bârlad împreună cu profesorii și elevii școlilor din oraș organizează diverse campanii de ecologizare a zonelor care sunt îngropate de gunoaie.
Directoarea Școlii „Iacov Antonovici”, profesoara Mariana Bălan a fost cea care a tras un semnal de alarmă în legătură cu aceste acțiuni.
„În calitate de profesor de geografie vreau ca elevii să aibă grijă de mediu, să-l protejeze. Dar cum să îi explic copilului, când noi ecologizam o zonă și de la geam s-a aruncat cu o pungă cu pește? Nici nu terminasem acțiunea și din urma noastră unii făceau mizerie. Noi ne ducem cu tot cu Poliția Locală,dar să le dea amendă dacă fac același lucru! “a declarat profesoara Mariana Bălan.
Un alt manager de instituție școlară i-a povestit edilului șef, Dumitru Boroș, ce au pățit atunci când au ecologizat blocul de pe strada Al. Vlahuță.
„Aruncau mizeria și râdeau de copii de la geam”, a completat profesoara.
Asta în condițiile în care,în aceeași zonă, primarul însoțit de Jandarmerie se confrunta cu aceeași situație.
Pentru a evita astfel de situații a fost găsită și o rezolvare. Un reprezentant din partea Primăriei alături de un polițist local și un elev vor încerca să informeze și să îi conștientizeze pe bârlădeni unde și cum trebuie aruncat gunoiul.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.