Locul ȋn care mergi sau eşti dus când nu mai poți se numeşte spital.

Zilele trecute  mi-am luat inima-n dinți şi am călcat pragul spitalului; nu e un loc ȋn care te duci cu plăcere nici măcar când eşti sănătos,  recunoaşteți şi voi.

Vreau să vă arăt  “pădurea”  pe care o negați din cauza uscăturilor.  Suntem maeştri la arătat cu degetul; de ce să ne refuzăm vederea plăcută a jumătății pline, nu-i  aşa?

De unde poți ȋncepe aventura ȋn spital ȋn cazul acesta?  De la purtătorul de cuvânt, evident. Aşa am descoperit-o pe doamna doctor Angelica Gramaticu. Domnia sa, deşi ȋmi anunțasem vizita s-a lăsat aşteptată, pacienții fiind o prioritate, nu imaginea. Ȋntrevederea a fost ca toate primele ȋntâlniri;  am ȋncercat să aflăm cât mai multe ȋntr-un timp cât mai scurt.

            Doamna doctor este specialist ȋn nefrologie, adică se ocupă de bunăstarea rinichilor.

            Am căzut de acord că imaginea spitalului este deformată şi că oamenii, ca ȋn orice alte instituții din lumea asta nu sunt croiți pe acelaşi calapod. Am vorbit despre aspectele negative dureroase dar şi despre partea bună a lucrurilor. Avem doctori buni care-şi fac meseria firesc dar despre care nimeni nu vorbeşte. Avem specialişti  despre a căror existență nici nu se ştie. Avem oameni care lucrează ȋn spital şi ȋşi fac meseria cu drag. Posibil să avem o vecină din bloc, o mătuşă, soră sau mama care a lucrat sau lucrează acolo. Cum v-ar plăcea să auziți vorbindu-se despre ea?

Toți sperăm ca imaginea spitalului bârlădean să fie reabilitată ȋn conştiința cetățenilor, spre binele acestora. Bineȋnțeles, suntem datori să oferim ȋncredere pentru a nu pleca la drum cu idei preconcepute.

Chiar dacă există şi aspecte negative, sunt cazuri izolate care nu ar trebui să ne facă să generalizăm.

Trăim cu speranța că este loc de mai bine şi vom descoperi acest lucru, pas cu pas.

Acesta a fost primul!

Iulia Chiper

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.