de Mihaela NICULESCU

 

Ceea ce nu a reușit spitalul bârlădean, a reușit o firmă privată. Începând din luna aprilie, bârlădenii vor beneficia de investigații RMN la ei în oraș, în incinta Centrului de Imagistică Prolife, situat vizavi de Biserica „Sf. Ioan”.

Societatea SC Axa Design SRL a reușit să achiziționeze acest aparat în urma accesării unui proiect cu fonduri europene, al cărei manager este Mihaela Nechita. Valoarea investiției depășește 1.000.000 de euro, din care 700.000 de euro costă echipamentul în sine. Cu ajutorul acestui aparat, medicii vor putea pune un diagnostic mai precis, întrucât această metodă de investigare non-invazivă oferă date despre funcționarea organelor, nu doar privind morfologia acestora. Este o metodă foarte performantă de diagnosticare a afecțiunilor cardiologice, ortopedice, neurologice, oncologice, aparatura având opțiuni noi, precum angiografie, coronografie, spectroscopie, difuzie, câmpul de vizualizare fiind de 50 cm. Aparatul cu rezonanță magnetică poate fi folosit și pentru investigarea sânului, înlocuind cu succes mamografia clasică.

„Săptămâna trecută, am semnat contractul cu firma care va instala echipamentul și va asigura trainingul personalului, inclusiv online, pe perioada celor trei ani, cât aparatura este în garanție. După 70 de zile de la data semnării contractului, echipamentul va fi montat, iar în aprilie sperăm să fie pus în funcțiune. Pacienții cu bilet de trimitere vor beneficia de investigații RMN gratuite, întrucât vom încheia contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate”, a declarat Dan Dobrovolschi, reprezentantul Centrului Prolife.

Echipamentul RMN achiziționat de firma bârlădeană este de ultimă generație, cel mai performant din județul Vaslui și unul dintre cele mai bune din zona Moldovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.