Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Dispare celebra mașină de udat florile

Până la finele acestei luni se vor finaliza lucrările de montaj al un sistem inteligent de irigare a spațiilor verzi, pentru prima dată implementat în localitate.

Dispare celebra mașină de udat florile

Sistemul la care se lucrează în aceste zile se întinde pe distanța de circa doi kilemtri, din zona Cerbul de aur, spre zona Confecții. Anterior, același sistem a fost montat și la spațiul verde de la Monumentul Eroilor Neamului, precum și la cel din curtea viitorului Centru de informare Casa „Dej”. Comanda sistemelor se va face cu ajutoul unui soft, care poate fi instalat și pe telefoanele mobile, astfel că toate oprațiunile vor fi setate respectând anumiți parametri, în funcție de anotimp. Acest lucru înseamnă că, în funcție de sezon, plantele vor primi cantități diferite de apă. Totodată, sistemul, prevăzut cu aspersoare retractile, cu raza de 2,3 metri, este prevăzut și cu senzori de ploaie, pentru a se evita risipa de apă.

„Am beneficiat de expertiza unor constructori care au avut lucrări mari în țară și care deja s-au consacrat în privința întreținerii spațiilor verzi cu soluții inteligente. Pentru că am avut mereu probleme cu spațiile verzi de pe scuarurile situate pe Bulevardul Republicii, în zona sa de sud, a fost nevoie de identificarea unei măsuri eficiente și de viitor, mai ales că bârlădenii sunt mari iubitori de frumos. Am plantat acolo sute de butași de trandafiri, care trebuie întreținuți”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Proiectul are ca termen de finalizare data de 31 decembrie. Finanțarea se va asigura de la bugetul local și are un cuantum de 300.000 lei.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.