Vești bune pentru iubitorii sportului cu balonul oval. În câteva luni, toți cei îndrăgostiți de acest sport vor avea posibilitatea să asiste la un regal care va avea loc la Bârlad.

Valoare recunoscută în orașul în care s-a născut , s-a pregătit și și-a început cariera.

Bârlădeanul Ovidiu Tonița împreună cu autoritățile locale pregătesc prima ediție a cupei la rugby ce va purta numele „autobuzului din Carpați”.

„O dată exactă nu vă pot spune pentru că încă mai sunt câteva detalii de stabilit cu autoritatea locală. În principiu vorbim de data de 3 mai, competiția urmează să se desfășoare pe parcursul a patru zile. Voi contacta și foștii rugbyști care au jucat pentru Bârlad, se vor  organiza și meciuri cu Old boys dar și partide cu echipe din țară. Îmi doresc ca tribunele să fie pline de suporteri, așa cum se întâmpla pe vremuri” ne-a declarat Ovidiu Tonița.

Jucătorul bârlădean, de o modestie cum rar întâlnești, se poate lăuda cu cinci participări la Cupa Mondială de Rugby. În lume mai sunt doar doi sportivi cu un asemenea palmares, dar Ovidiu Tonița nu uită de unde a plecat.

A debutat în sportul cu balonul oval la Clubul Şcolar Sportiv (CSS) Bârlad, fiind antrenat de Luca Abutoaie şi Ioan Harnagea. După ce a trecut la seniori a fost antrenat de prof. Gelu Căuia. Imediat a fost remarcat la Cupa Mondială din 1999 la numai 19 ani. A participat ca rezervă (nu a jucat) având vârsta prea mică. Imediat, de la „Rulmentul” Bârlad a plecat direct către Grenoble (Franţa).

A jucat pentru echipele FC Grenoble (2001-2002), Biarritz Olympique (2002-2004), Perpignan (2004-2012) şi Carcassonne (2012-2014), alături de Perpignan devenind campion al Franţei în 2009. Din 2014 a jucat la Aix-en-Provence. După participarea la Cupa Mondială din 1999, au urmat cele de la ediţiile din 2003, 2007 şi 2011. De fiecare dată, presa internaţională i-a lăudat performanțele, considerându-l drept unul dintre cei mai buni jucători români.

Fostul sportiv cu o inimă cât el de mare își dorește să fie implicat în acțiunile de promovare a rugbyului pentru ca tradiția să dăinuie în acest oraș, o adevărată pepienieră pentru cluburile din țară.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.