Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

(Facsimil) Este oficial: spitalul bârlădean devine spital suport COVID-19

Ministrul Sănătății a aprobat planul de măsuri în contextul epidemiei de COVID-19 și lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu coronavirus.
Astfel, au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de 57 spitale/ secții exterioare/corpuri de clădire, 44 maternități, 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București.

(Facsimil) Este oficial: spitalul bârlădean devine spital suport COVID-19“În data de 29.03.2020 a fost emis Ordinul nr. 533 al Ministerului Sănătății, prin care sunt stabilite spitalele suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.
În rândul spitalelor suport nu este numai Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, ci și multe alte spitale din municipii și orașe care nu sunt reședință de județ, de exemplu: Râmnicu Sărat, din județul Buzău, Făgăraș, din județul Brașov, Oltenița, din județul Călărași, Medgidia, din județul Constanța, „Anton Cincu” Tecuci, din județul Galați, Mioveni, din județul Argeș, Bolintinu din Vale, din județul Giurgiu, Caracal, din județul Olt, Câmpina, din județul Prahova și altele.

Se desprinde de aici ideea că situația din județul Vaslui nu este singulară, așa cum au încercat unii să o prezinte în spațiul public, debusolând populația.
Sunt spitale mult mai mici și mai puțin dotate decât Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, în care s-a investit în ultimii 3 ani și jumătate suma de peste 21 milioane de lei.

Precizăm, încă o dată, că destinația și avizul pentru ca Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad să fie spital suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, au fost date de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui și D.S.P. Vaslui” a transmis edilul șef,Dumitru Boroș.

În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.