Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

(FACSMIL) Cadrele medicale bârlădene “aruncate” cu mâinile goale în fața COVID-19

Autorităţile din municipiul Bârlad au făcut apel pentru ca Spitalul de Urgenţă “Elena Beldiman” din localitate să nu fie transformat în unitate care să trateze persoanele infectate cu COVID-19, după ce la începutul săptămânii la nivel local s-a primit o informare conform căreia Ministerul Sănătăţii, urmare a unor discuţii purtate cu responsabili ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, intenţionează să declare spitalul din Bârlad drept “unitate suport”. În fața acestor vești, reprezentanții spitalului bârlădean au înaintat o adresă către Primărie,Consiliu Local și un apel public pentru achiziționarea materialelor necesare.
(FACSMIL)Cadrele medicale bârlădene “aruncate”cu mâinile goale în fața COVID-19
Conform adresei oficiale, conducerea spitalului bârlădean solicită autorităților,dar și cetățenilor ajutorul. La această oră, instituția sanitară nu are decât 7 ventilatoare,13 monitoare funcții vitale și echipamente de protecție insuficiente.
“În contextul epidemiologic actual, spitalul nostru se confruntă cu o serie de probleme legate de achiziţia de materiale sanitare, dezinfectante și echipamente de protecţie pentru personalul medical.
Aceste probleme sunt generate pe de o parte de nefumizarea la timp a comenzilor date, și pe de o parte de escaladarea prețurilor tuturor materialelor folosite cu preponderență în îngrijirea pacienţilor posibili suspecţi de COVID-19.
În consecinţă, vă rugăm să ne sprijiniţi cu o sumă de bani pentru achiziţionarea de urgență a următoarelor materiale, imperios necesare îngrijirii particulare a pacientului suspect (persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sau contacții acestor persoane), care se adresează unității noastre cu sau fără simptome respiratorii:
– Combinezoane impermeabile – 10.000 buc
– Măști de unică folosinţă – 20.000 buc
• Măști cu fîltru N95/FFP2 – 500 buc.
-Ochelari de protecţie – 300 buc
– Scut față/vizieră 100 buc
• Halate dc unică folosinţă – 20.000 buc
– Mănuşi de unică folosinţă – 200 000 buc.
– Dezinfectant de mâini – 500 litri
• Dezinfectant rapid pe baza dc alcool – 500 litri
• Dezinfectant pentru suprafeţe pe bază de clor – 50 000 tb
Vă mulţumim!”
Primul om care a ajutat spitalul bârlădean a fost omul de afaceri Constantin Duluțe care a donat suma necesară achiziționării unui aparat de testare , Episcopia Hușilor a donat 5000 de euro și oamenii de bine sunt așteptați!

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.