Fake-urile la mare căutare de Sărbători, dar oamenii legii le-au confiscat

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat pe raza județului Vaslui (municipiile Vaslui, Bârlad și Huși), în vederea depistării persoanelor care comercializează produse contrafăcute sau falsificate, fără documente legale de proveniență și fără evidențierea operațiunilor comerciale, care se sustrag astfel de la plata taxelor și impozitelor aferente.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 35 de agenți economici și au fost legitimate peste 65 de persoane.
Astfel, au fost constatate 9 infracțiuni, dintre care 8 prevăzute și pedepsite de Legea 84/1998 (privind mărcile și indicațiile geografice) și 1 prevăzută și pedepsită de Legea 126/1995-republicată (privind regimul materiilor explozive).
De asemenea, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 11 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite), 2 pentru abateri la O.U.G. 28/1999 (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale) și 2 pentru abateri la Legea 103/1992 (privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult).
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 26.500 de lei.
Mai mult, a fost confiscată suma de 1.100 lei, cât și bunuri, în valoare totală de peste 600 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.
De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea cercetării, 450 obiecte pirotehnice și peste 320 de produse (jucării și obiecte de îmbrăcăminte) susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 10.000 lei.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.