Apelul lansat de primarul Bârladului, av. Dumitru Boroş a avut un răspuns peste aşteptări, aşa cum mărturiseşte edilul şef ȋntr-un interviu acordat ȋn exclusivitate postului nostru de radio: „Bârlădenii au simțul frumosului şi au simț civic. Am fost impresionat; au venit de la Spitalul municipal, de la Poliție, de la şcolile din oraş, de la primărie, de la Grădina Zoologică, de la Piață… toți au trimis reprezentanți. Sunt impresionat că oamenii au răspuns pozitiv şi au venit să ȋmbunătățească zestrea oraşului. Numai aşa vom face un oraş mai prietenos, mai frumos.”

În mai puțin de două ore, sute de oameni, de toate categoriile sociale, și-au unit forțele și au plantat toți copacii aflați în rezervele Serviciului de Gospodărire Locală.

Prin urmare, primarul Dumitru Boroș adresează mulțumiri publice tuturor celor care au dat curs invitației de a i se alătura în campania de plantări de primăvară, pe care a intitulat-o „Un oraș mai prietenos!”. Străzile din municipiul Bârlad unde s-au plantat copaci, în zilele de joi și vineri, sunt: Ioan Popescu, Constantin Hamangiu, Petru Rareș, Mihail Sadoveanu, Constantin Costache, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Veronica Micle și pe un teren din incinta Școlii gimnaziale „Manolache Costache Epureanu”. Speciile plantate  sunt: salcâm (200), tei (100) și mesteacăn (20). Obiectivul final al acestei campanii de primăvară este plantarea a 300 de copaci și 500 de arbuști ornamentali

Jurnalul de Bârlad a făcut o trecere ȋn revistă a acțiunii de plantare a copacilor cu sprijinul cetățenilor. Vă reamintesc că aceasta a avut loc vineri, 29 martie, ȋntre orele 15.00-18.00. „ Pe  strada Petru Rareş  este o zonă unde de ani de zile nu s-a mai intervenit, deşi aici este o şcoală foarte importantă; pe această stradă trec zilnic sute de copii. Şi din acest motiv am ȋnceput să reabilităm trotuarele pe ambele părți ale carosabilului şi acolo unde spațiul ne-a permis am plantat.  Aş fi bucuros dacă trecătorii sau locuitorii cartierului ar şi păstra ceea ce am făcut.”, a mai declarat primarul.

Ionel Pasat, directorul adjunct de la Liceul „Petru Rareş” nu a vrut să fie fotografiat sau filmat; ne-a spus că a participat la acțiune alături de colegii săi de dragul oraşului, nu pentru imagine.

Luat la ȋntrebări incomode, primarul Dumitru Boroş a declarat pe un ton ferm: „ Nu am făcut nimic pentru imagine! Efectiv am muncit alături de bârlădeni.” Având ȋn vedere că alegerile pentru primar sunt abia peste doi ani, nu văd de ce nu i-am da dreptate.

Ne ȋnclinăm cu respect ȋn fața acestui gest care arată că „omul sfințeşte locul” şi față de gospodarul Dumitru Boroş. Dacă faptele vorbesc, această acțiune poate fi considerată un discurs.

Iulia Chiper

.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.