Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

(Foto) La Zorleni, un atelier de croitorie este pregătit să confecționeze măști de protecție

Vești bune! Un mic atelier de croitorie, aflat în comuna Zorleni, care a fost deschis cu ajutorul unui proiect european poate confecționa măști de protecție.

Edilul comunei Zorleni, Paula Hultoană anunță printr-o postare publică că “lucrăm împreună și ne apărăm de Coronavirus!
Vă informam la sfârșitul anului trecut despre proiectul nostru finanțat cu fonduri europene prin intermediul căruia s-au achiziționat utilaje și echipamente specifice pentru dotarea unui atelier de croitorie cu scopul de a crea costume populare în vederea păstrării tradițiilor populare în comuna Zorleni.
Conjunctura actuală dominată de răspândirea cu rapiditate a noului coronavirus Covid 19 la nivel internațional și implicit la nivel național, ne-a redirecționat din activitățile noastre și începând de astăzi în atelierul nostru am experimentat, croit și cusut primele măști de protecție care pot fi folosite de persoane pentru a se proteja de virusul ucigaș.
Semenii noștrii au nevoie de ajutorul nostru acum… mâine poate fi prea târziu!” a anunțat primărița.

Proiectul “Transformarea unui spațiu din vechiul sediu al Primăriei în centru social de zi pentru incluziunea romilor în vederea păstrarii și conservării tradițiilor rome, în comuna Zorleni, județul Vaslui”, s-a realizat amenajarea unui atelier dotat cu utilaje pentru producerea de costume tradiționale pentru romi, în vederea păstrării și conservării tradițiilor rome și totodată producerea de costume obținute prin imbinarea portului specific românesc cu cel specific al romilor pentru un caracter inovativ. În cadrul proiectului au fost achiziționate utilaje specifice de croitorie de ultimă generație: mașini de cusut, mașini de surfilat, mașină industrială de brodat, mașină electronică de executat bunoniere, mese și foarfece de croit, mașini de călcat și scaune.
Acum în acest atelier vor fi croite măștile de protecție atât de necesare în aceste zile.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.