(Foto) Medicii de familie, din nou, în bănci
Serviciul Judeţean de Ambulanță Vaslui a iniţiat o serie de cursuri pentru medicii de familie din judeţ. Este vorba de cursuri de prim ajutor de bază și prim ajutor calificat, iar această iniţiativă a venit în urma discuţiilor cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui la cererea expresă a medicilor de familie.
(Foto) Medicii de familie, din nou, în bănci
Potrivit conducerii SAJ Vaslui este vorba despre cursuri Basic Life Support (BLS) și Advanced Life Support (ALS), care se vor organiza opțional, la solicitarea medicilor de familie.
“În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții DSP Vaslui am aflat despre dorința unor medici de familie de a urma astfel de cursuri, pentru a-și îmbunătăți nivelul de cunoștiințe practice în ceea ce privește acordarea primului ajutor în caz de urgențe” declarat Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui.
Aceste cursuri pentru medicii de familie vor fi organizate în mod gratuit.
Prin specificul activităţii lor, medicii de familie intră mai rar în contact cu urgenţe majore, ceea ce îi face să fie vulnerabili în astfel de situaţii.
La acest prim curs au participat 11 medici de familie, care au avut ocazia să-şi însuşească atât noţiuni teoretice cât şi manevre practice aplicate pe manechinul compartimentului de pregătire profesională al S.A.J. Vaslui.
Cursurile vor continua ulterior şi cu alte grupe de medici, în funcţie de solicitările primite.
Cristina Rădulescu
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.