Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

(FOTO) Un vis devenit realitate pentru prichindeii bârlădeni

De câteva zile, s-au finalizat lucrările de reamenajare a altor două parcuri de joacă, dar și de înființare a unuia nou.

Obiectivele au fost date în exploatare și se bucură, evident, de rezultatul scontat.

Parcurile care au fost reabilitate și modernizate în această a doua etapă (după reamenajarea celor din asociațiile 7 și 22) sunt amplasate în Parcul Teatrului „Victor Ion Popa” și la nord de Școala gimnazială Episcop Iacov Antonovici”.
În plus, în Grădina Publică, într-un luminiș natural, din partea de est a Stadionului Municipal, a fost amenajat și dotat cu mobiliere adecvat încă un parc de joacă nou.
„Lucrările de reabilitare și modernizaee au presupus înlocuirea echipamentelor existente cu altele noi, cu respectarea standardelor de siguranță, refacerea împrejmuirilor și montajul de covoare din cauciuc pe suprafața de joacă. Au fost montate și bănci și coșuri de gunoi noi, dar și echipamente de fitness pentru adulți, astfel încât amplasamentele de recreere să se adreseze tuturor categoriilor de vârstă. În continuare, mulți cetățeni ne cer modernizarea cât mai multor parcuri de joacă din oraș, așa că vom continua să investim în sănătatea și voioșia copiilor bârlădenilor. Așa cum am făcut când am decis amenajarea unui parc nou în Grădina Publică, întrucît cel existent, la intrarea principală, era supraaglomerat.Prin urmare, am identificat și alte zone în care pot fi înființate parcuri noi, dar vom merge în paralel și cu reabilitarea celor vechi”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Decizia reabilitării parcurilor actuale a fost luată în urma unei expertize tehnice, efectuată în 2018, cu privire la siguranța în exploatare a locurilor de joacă din municipiul Bârlad.
Aceasta a arătat că cele mai multe echipamentele de joacă din parcurile orașului prezintă uzură avansată la structura de rezistență iar exploatarea în continuare a acestora ar putea pune în pericol siguranța utilizatorilor.
Parcurile reabilitate recent au echipamente de joacă autorizate ISCIR, cu adresabilitate pentru copii cu vârstre între 3 și 14 ani, copiii cu dizabilități și adulți.
Fondurile pentru realizarea proiectului provin de la bugetul local.
Cele două parcuri refăcute și dotate cu echipamente noi, precum și amenajarea parcului nou din Grădina Publică au presupus un efort bugetar de circa 150.000 lei, cu TVA.

Lucrările au fost realizate de SC Dupex SRL Sebeș, județul Alba.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.