Funcționarii din Primăria Bârlad sunt buni de plată

Angajaților din Primăria Bârlad li s-a adus la cunoștință printr-o dispoziție, emisă în data de 10 iulie 2019, că trebuie să restituie suma de 190 de lei. Banii reprezintă indemnizația de hrană alocată lunii decembrie 2018.

Printr-o dispoziție semnată de primarul Dumitru Boroș, funcționarii care lucrează în cadrul autorității publice locale sunt informați că sunt buni de plată. Conform actului oficial având în vedere raportul Curții de Conturi nr. 4/2019 privind modalitatea de acordare a indemnizației de hrană pentru personalul bugetar angajat în cadrul administrației publice locale “sumele reprezentând indemnizația de hrană aferentă lunii decembrie 2018 fiind sume acordate necuvenit personalului angajat în cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Bârlad și în cadrul serviciilor publice din subordinea Consiliului Local”.

Întrebat de acest aspect, edilul șef Dumitru Boroș nu a negat acest lucru și a declarat că “ce să mai declar dacă nu a fost legală. Toți vor returna sumele. Nu mă întrebați de o sumă, nu a fost legală. E clar, fără discuții,fără comentarii. Fiecare angajat trebuie să returneze suma. În fiecare Primărie există o direcție economică și resurse umane. V-am spus cine a greșit. La comisia de disciplină”.

Adică,va primi un avertisment Liviu Angheluță.

Cum este posibil ca direcția Economică din cadrul Primăriei Bârlad să nu cunoască articolul 9 din legea Bugetului de Stat 2018 care spune negru-alb că “în anul 2018, instituțiile și autoritățile publice NU acordă personalului tichete cadou, premii și nici indemnizația de hrană și indemnizația de vacanță prevăzute de legea cadru nr 153/2017”?

Sau așteptau ca din nou, mass-media să îi sesizeze?

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.