Ziua Unirii la Bârlad „pe repede înainte”

Doar câteva zeci de minute au durat festivitățile dedicate Zilei Unirii la Bârlad. Activitatea a început la ora 11 la Cercului Militar în fața bustul lui Alexandru Ioan Cuza.

Primarul municipiului Bârlad a lipsit de la ceremonia dedicată zilei de 24 Ianuarie, acesta fiind plecat cu o delegație oficială în Franța. Absența acestuia a fost înlocuită de prezența directorului executiv, Liviu Angheluță și a juristului Cătălin Haret.
Acțiunea a debutat cu o slujbă Tedeum susținută de preoții bârlădeni și urmată de un scurt moment poetic susținut de actorii teatrului „V. I. Popa”.
Pe repede înainte a avut loc și depunerea de coroane acolo doar câteva persoane reușind să își prezinte omagiul pentru domnitorul care a creat România Mare.
Prezentatorul activității, grăbit, a trecut direct la parada militară acest lucru provocând un val de nemulțumiri din partea celor care doreau să depună coroane la bustul marelui domnitor reprezentanți ai partidelor politice, elevi și cadre didactice au fost nevoiți să se descurce pe cont propriu).
Spre deosebire de anii trecuți când discursul era susținut de profesoara de istorie Oltea Rășcanu Gramaticu, anul acesta a fost susținut de colegul mai tânăr dar la fel de bine informat, Costel Pascaru.
Evenimentul s-a încheiat cu Hora Unirii acolo unde bârlădenii „și-au dat mână cu mână”.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.