Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Garda de Mediu nu a “ascuns gunoiul sub preș”-comisarii au ajuns la Bârlad

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu s-a autosesizat în legătură cu zecile de kilograme de gunoi neridicate de ceva timp de noul operator de salubritate.
Comisarii vasluieni s-au deplasat la Bârlad pentru a vedea cum se prezintă situația, direct la fața locului, și au luat măsuri.
Nu este bârlădean care să nu fie nemulțumit de imaginea dezolantă care îi apărea în fața ochilor atunci când,ca un bun gospodar, se ducea să își ducă gunoiul la tomberoane. Timp de câteva zile,mai exact din data de 2 ianuarie când noul operator de salubritate și-a început activitatea, orașul a fost invadat de gunoaie. Pe data de 7 ianuarie, în jurul prânzului încă zona de sud a orașului nu fusese ridicat gunoiul.
Contribuabilii și-au exprimat nemulțumirile inclusiv pe rețeaua de socializare așteptând o explicație în legătură cu acest aspect.
Jurnal de Bârlad a solicitat un punct de vedere,oficial,Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu în legătură cu acest aspect.
Comisarul șef, Cristian Laic, ne-a declarat că “s-au autosesizat și au verificat în data de 7 ianuarie modul de gestionare a deșeurilor în municipiul Bârlad. O echipă de comisari a verificat prin sondaj 19 puncte de colectare a deșeurilor, în 16 puncte de colectare starea de salubritate era corespunzătoare,containerele erau goale, cu mici depuneri de resturi vegetale în proximitate.
În cazul a trei puncte de colectare,unul situat pe strada Florilor și două pe Dragoș Vodă s-a constatat depășirea cantității de colectare,o stare insalubră,cu existența deșeurilor în amestec în afara recipientelor de colectare.
Comisariatul Județean a stabilit o serie de măsuri în sarcina Urbana SA Bistrița pentru evitarea unor situații precum cea din perioada 01-07.01.2020. În data de 7 Ianuarie situația va reveni la normal” a precizat oficialul vasluian.
Vom urmări, cu obiectivitate, cum își va îndeplini pe viitor sarcinile noul operator de salubritate.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.