Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Gravidă, suspectă de COVID-19, refuzată de spitalul bârlădean

O femeie însărcinată în luna a noua, care s-a prezentat, duminică, la Spitalul de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad, cu tuse şi temperatură crescută, a fost trimisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), deşi spitalul bârlădean a fost desemnat unitate suport COVID – 19.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au demarat verificări în acest caz.

Directorul executiv al instituţiei, Mihaela Vlada, a declarat, luni, că refuzul pacientei nu a fost fundamentat şi că femeia trebuia primită la Spitalul de Urgenţă Bârlad.

Potrivit cadrelor medicale de la SJU Vaslui, pacienta a fost testată pentru COVID – 19 şi se află izolată în Secţia Ginecologie, starea sa neimpunând până acum transferul la ATI.

Femeia se afla în izolare la domiciliu alături de soţul său, întors recent din Anglia.

Conducerea Spitalului de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad nu a putut fi contactată pentru a oferi detalii cu privire la refuzul pacientei suspecte de COVID – 19.

UPDATE: Am primit și răspunsul conducerii instituției sanitare bârlădene în legătura cu cazul gravidei, suspectă de COVID-19, care nu a fost primită în spital.

“Există o anchetă în desfășurare la nivelul spitalului legat de cazul prezentat în presă. Rezultatul anchetei va fi prezentat oficial la încheierea acesteia” ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Cristina Rădulescu

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.