Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Azi noapte, la Spitalul Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman” au fost aduşi de urgenţă doi bărbaţi aflaţi în stare de hipotermie. Unul, în vârstă de 64 de ani, prezenta hipotermie 28 de grade, deshidratare severă şi insuficienţă renală acută. Altul, de 75 de ani, prezenta o hipotermie mai uşoară, 33 de grade, şi se afla în stare de etilism acut.

Cu o noapte înainte, medicii de la Urgenţă au preluat un bărbat de 58 de ani, cu etilism cronic şi hipotermie 27 de grade.

În perioada 3 – 9 ianuarie, la spitalul din Bârlad s-au mai înregistrat alte trei cazuri de hipotermie. O femeie de 50 de ani prezenta hipotermie uşoară, 34 de grade, pe fondul etilismului acut. Pacienta prezenta şi hemoragie subarahnoidiană, aşa că a fost dirijată către Clinica de Neurochirurgie Iaşi. Un bărbat de 64 de ani, cunoscut cu etilism acut, a fost adus la Urgenţă cu hipotermie de 34 de grade.

Cel mai grav caz de hipotermie a fost înregistrat în noaptea de 8 ianuarie, când medicii au internat o femeie de 84 de ani din Bârlad, găsită la domiciliu în şoc hipotermic 23 de grade. Aceasta era în comă, prezenta degerături la ambele picioare şi a fost internată în Secţia de Terapie Intensivă.

Informaţiile ne-au fost funizate de medicul Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Mihaela NICULESCU

În timp real, aici la “ Jurnal de Bârlad” veți afla cum se circulă pe drumurile din județul Vaslui în timp real. Reporterii noștri vă vor informa despre starea drumurilor. – CLICK AICI

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.