În campania electorală erau acolo, acum edilul Boroș sesizează problema

Acum doi ani de zile pe vremea când umbla să convingă bârlădenii prin cartiere că merită să primească votul lor, Dumitru Boroș nu a observat construcțiile ridicate în zona Podului de Fier.

De câteva zile,în 2019, edilul este preocupat de greutățile pe care le întâmpină cei de la Administrația Bazinală de Apă.

Printr-un comunicat de presă, primarul Municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, aduce la cunoștința opiniei publice că, urmare a unor demersuri inițiate de la nivel local încă de acum un an, recent au început lucrările de decolmatare și igienizare a albiei Pârâului Valea Seacă.
Astfel, de aproape o lună, personalul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad – Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, care are în administrare sectorul albiei cursului de apă Valea Seacă care treversează municipiul Bârlad, lucrează, de la confluența acestui pârâu cu Râul Bârlad, spre amonte. În prezent, utilajele ABA Prut-Bârlad mai au de parcurs o distanță de circa 300 metri până la intrarea în zonele locuite, respectiv Podul de Fier. Numai că operațiunile de decolmatare și igienizare (care nu s-au mai efectuat pe albia pârâului din anul 1973) ar putea intra în impas, întrucât utilajele de la Apele Române întâmpină dificultăți majore în a-și face treaba din cauza construcțiilor ridicate de unii localnici chiar pe digul pârâului.

„Unii cetățeni și-au amenajat împrejmuiri și chiar au ridicat imobile inclusiv pe dig, motiv pentru care administratorul face apel la populație, prin intermediul nostru, să înțeleagă urgența demersului și să faciliteze accesul utilajelor pe albia râului.

Ar fi păcat ca, după un an de diligențe când în sfârșit am reușit să găsim înțelegere și resurse la cei de la ABA, cu toții să ne vedem în situația de a nu se putea finaliza operațiunea. În ce ne privește, l-am asigurat pe administratorul albiei pârâului de tot sprijinul nostru și vom depune și noi eforturi pentru a convinge localnicii să asigure toate condițiile de lucru”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Și acum apare semnul de întrebare: îi convingeți pe localnici, asigurați administratorul albiei de sprijinul dumneavoastră dar utilajele nu au cum să intre să își facă treaba.

De niște autorizații de demolare ce spuneți? Dacă inițiați procedura legală probabil că la această oră nu mai întâmpinați aceste probleme.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.