Opt  elevi de liceu care împart timpul în felii şi se bucură de tot ce înseamnă  adolescenţă. Ei sunt trupa “Splendid” de la Clubul Elevilor “Spiru Haret” din Bârlad. Îşi fac program de teme, învăţat, şcoală şi ore de dans.  Le mai rămân minute pe care să le cheltuie în parc, la o ieşire cu prieteni?  Dar timp pentru alte preocupări adolescentine?

Ieri, la orele serii, le-am făcut o vizită surpriză chiar când  începeau repetiţia.Se pregătesc intens pentru concursul de sâmbăta aceasta ce va avea loc la Bucureşti. Nu e primul. Au agenda plină şi un palmares de invidiat în spate. Cu toate acestea sunt timizi şi modeşti cu cei pe care nu-i cunosc şi care le intră neanunţaţi în sala de dans, aşa cum s-a întâmplat în cazul meu.

Munca din spatele spectacolelor este la fel de grea ca antrenamentul unui sportiv de performanţă. Fiecare mişcare este repetată până iese perfect, până la epuizare. În spatele zâmbetelor de pe scenă stau pitite lacrimi, dureri, crampe musculare. Astea nu sunt pentru public, nu sunt scrise pe diplome, nu se văd în auriul cupelor. De aceea v-am adus în culise: să le vedeţi munca. Să conştientizăm că o piruetă sau un passo doble echivalează cu zeci de ore de efort.

Radu este un tânăr şarmant şi dezinvolt  care ne-a mărturisit că dansează cu plăcere.

Adriana are 16 ani şi dansează cu trupa “Splendid” de mai bine de jumătate de an, timp în care s-a integrat şi s-a împrietenit cu ceilalţi.

Gabriel  s-a alăturat trupei acum un an. Curiozitatea a fost cea care l-a adus la clubul de dans.

Alina este în clasa a XI-a şi face parte din “Splendid” de trei ani. Combină pasiunea pentru dans cu şcoala. Se bucură de prietenia colegilor, atât la repetiţii cât şi înafara lor.

Ana Maria face dansuri de 12 ani şi ne spune că fericirea este unul din sinonimele dansului, deci ea consideră că a descoperit reţeta fericirii.

Adelina are 18 ani şi de trei ani face dansuri cu doamna Monica Moraru. Este convinsă că la concursul de sâmbătă vor fi cei mai buni.

Dragoş consideră că dansul e un sport graţios şi nu are emoţii pe scenă.

Nicola face dansuri de la 12 ani. Acum, după şase ani de dans, mărturiseşte că nu regretă timpul pe care l-a petrecut în sala de repetiţii.

Toţi cei opt au spus că se simt ca într-o familie. Într-o zi, foarte curând vom afla ce zice ”mama” Monica Moraru despre copiii ei cei mai mari. Pentru că mai are încă două trupe  de dans: mică şi mijlocie.

 Cu un program atât de încărcat, tinerii dansatori încă mai găsesc timp să se bucure de cea mai frumoasă vârstă.

Iulia Chiper

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.