Încă mai avem exemple demne de urmat. Povestea bunicului îndrăgostit de haina Jandarmeriei

Marți 26 martie, cel mai bătrân jandarm din județul Vaslui, lt. col (r) Ghiorghe Rotaru, a fost cinstit de conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) și Instituția Prefectului-județul Vaslui.

Încă mai avem exemple demne de urmat. Povestea bunicului îndrăgostit de haina Jandarmeriei

La cei 97 de ani, acesta nu s-a lăsat copleșit de emoțiile momentului, dând frâu liber vorbei.

„În numele Instituției Prefectului, vă dorim multă sănătate și vă mulțumim pentru ceea ce ați făcut pentru comunitate, punându-vă viața în slujba binelui. Sunteți un model pentru tânăra generație”, a spus Andreea-Oana Cepoi, directorul de Cancelarie din cadrul Instituției Prefectului-județul Vaslui, care i-a acordat o diplomă de excelență.

Ghiorghe Rotaru a mai primit din partea lt. col. Marian-Constantin Bogdan, prim adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vaslui, un album cu istoria jandarmeriei, iar lt. col. Gabriel Răduță i-a oferit o uniformă de jandarmi, pentru ceremoniile oficiale.

„Locotenent colonelul în retragere s-a născut la 8 iulie 1922, în comuna Dragomireşti, judeţul Vaslui, fiind singurul băiat dintre cei 4 copii ai familiei. Face parte dintr-o familie cu tradiţie în arma jandarmi. Bunicul, tatăl acestuia, ca şi fiul lui, au fost jandarmi. Unul din marele regrete ale sale este că băiatul său a renunţat la Jandarmerie, plecând în străinătate, fără a continua tradiţia familiei. A susţinut examen la Bucureşti unde a intrat, ca voluntar, la Şcoala Militară, arma jandarmi. A făcut parte dintre cei 5.000 de candidaţi pentru şcolile miltare, dar şi dintre cei 1.000 admişi. Experienţa de război a început odată cu plecarea lui, noaptea, spre Turnu Măgurele. De aici au fost îmbarcaţi pe bacuri cu destinaţia Galaţi. În timpul deplasării, au fost atacaţi de avioanele nemţeşti. Atunci a simţit pentru prima oara cât de aproape e moartea. A văzut cum camarazi de-ai lui se sting, a văzut suferinţa, neputiinţa şi disperarea acestora”, a spus lt.col.Gabriel Răduță, reprezentantul IJJ Vaslui.

De asemenea, primarul comunei Dragomirești, Dănuț Iacob, i-a oferit un tort aniversar, considerându-l pe Ghiorghe Rotaru un model pentru comunitate.

În anul 1998, cel mai bătrând jandarm din județ a primit Medalia Crucea Comemorativă a celui de-al doilea razboi mondial, 1941-1945, pentru serviciile militare aduse statului român, în timpul celui de-al doilea război mondial.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.