Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Încă mai sunt angajatori cărora le place riscul. Sau amenzile?

În luna octombrie 2019, în acțiunile de control efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentelor Control Muncă Nedeclarată și Control Relații de Muncă la 102 angajatori a fost verificat şi modul în care aceștia respectă prevederile HG 905/2017, (păstrarea la sediu a registrului general de evidență al salariaților în format electronic, eliberarea de acte solicitate de angajati, dosare de personal, transmiterea revisal în termen).

În urma neconformităților constatate au fost dispuse 31 de măsuri de intrare în legalitate.
De asemeni în luna octombrie a fost desfășurată Campania Națională privind respectarea de către beneficiarii de lucrări sau împuterniciții acestora a prevederilor Legii nr. 52/2011- privind exercitatea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, cu modificările și completările ulterioare.
Au fost verificați un număr de 13 beneficiari de lucrări zilere, la care desfășurau activități 117 zilieri.
Au fost sancționati trei beneficiari, din care doi angajatori cu amenzi în valoare de 7.000 lei și un angajator cu avertisment.
În aceeași perioadă au fost aplicate în total 13 de sancțiuni contravenționate, la un număr de 13 angajatori, din care 12 de amenzi în valoare de 288.500 lei şi un avertisment.
În urma controalelor efectuate au fost trasate în total un număr de 170 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.
Principalele deficienţe stabilite în controale:
– munca nedeclarată
– primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activităţii;
– primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii;
– primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat;
– primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
– depăşirea programului normal de lucru, neplata corespunzătoare a orelor suplimentare, neplata corespunzătoare a orelor de noapte, neacordarea concediului de odihnă;
– netransmiterea registrului general de evidenţă al salariatilor în format electronic şi/sau netransmiterea acestuia, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii salariaţilor.

 

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.