Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Invitație cinefilă-viața unui vasluian subiect de documentar
KineDok este un program internațional de distribuție alternativă pentru filmul documentar, care se desfășoară în șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Norvegia, Bulgaria și România, unde este coordonat de către Asociația One World România, în strâns parteneriat cu festivalul de film.
Fiecare țară contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de localități din toate cele șapte țări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.
Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica și extinde lanțul de distribuție dincolo de sălile de cinema, organizând proiecții în orice spațiu unde vizionarea unui film are potențialul de a deveni o expreiență comunitară (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultură etc.).
Cea de a 5 a ediție KINE DOK vă propune un număr de 8 filme.
Acestea sunt: Fotbal infinit (Corneliu Porumboiu, România, 2018); Ouăle lui Tarzan (Alexandru Solomon, România, Franța, 2017); Gustul pentru putere (Tereza Nvotová, Republica Cehă, Slovacia, 2017); Gardul de la frontieră (Nikolaus Geyrhalter, Austria, 2018); Josipa, te iubesc (Cicvarić Šiftar, Croatia, 2018); Fiecare zid este o poartă (Elitza Gueorgueiva, Franța, 2017); Exit (Karen Winther, Norvegia, 2018); Martorii lui Putin (Vitaly Mansky, Letonia, Elveția, Republica Cehă, 2018).
Sâmbătă, 21 SEPTEMBRIE, de la ora 12,00 sunteți invitați, la sediul central al muzeului, să urmăriți împreună prima din cele 8 proiecții propuse, respectiv filmul românesc FOTBAL INFINIT.
Subiectul filmului aduce în centrul atenției un funcționar de la Primăria Vaslui.
După o serie de accidente nefericite, acesta încearcă să găsească o lume mai bună, mai ordonată, mai puțin violentă – prin fotbal, sau mai bine zis, prin inventarea unui nou joc, un sport pe cât de elaborat și rațional, pe atât de improbabil. Și comic și trist și înduioșător, acest documentar minimalist ne ține captivi în lumea micului funcționar care încearcă cum poate să-și depășească propriile limite.
Cristina Rădulescu
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.