Invitație la cultură

În intervalul 3-12 mai 2019, la Bârlad se va derula programul Zilelor Culturale, care au ajuns la cea de a XXXIV-a ediție. Vor fi 10 zile în care oameni de cultură, cercetători din țară și străinătate vor participa la manifestările propuse pentru acest important eveniment.

Invitație la cultură​În acest context, Muzeul „Vasile Pârvan” are deosebita onoare de a vă invita, la cea de – a XV – a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice, prilej cu care în zilele de 10 și 11 mai, specialiști din țară și Republica Moldova vor prezenta și dezbate problematici legate de preocupările și realizările din domenii diferite de cercetare. Astfel la secția de arheologie-istorie participanții ne propun două teme: pentru secțiunea preistorie tema este Noi contribuții în cercetarea preistoriei, iar pentru perioada primului mileniu creștin, tema Arheologia mileniului I d. Chr. la est și vest de Prut. Departamentul astronomie propune tema Un secol de astronomie, secția memorialistică tema Incursiuni în memorialistica românescă și Valori bibliofile – Influențe străine în literatura română a secolelor XIX – XX, iar secția de științele naturii tema Studii și cercetări din domeniul științelor naturii.

Deschiderea sesiunii de comunicări va avea loc vineri 10 mai, ora 10.30, la sediul central al muzeului, prilej cu care vor fi lansate și două lucrări, una semnată de profesorul Ioan Opriș, intitulată Vasile Stoica în serviciul României, iar cea de-a doua semnată de arheologul Mircea Mamalaucă, intitulată Descoperiri din perioada Antichității Târzii în Podișul Central Moldovenesc. Necropolele de la Bogdănești – Fălciu, Pogonești și Polocin.

​În cele două zile, destinate muzeului, dorim să oferim publicului interesat și alte evenimente, cum ar fi vernisajul expoziției, Retrospectiva unei lumi apuse. Fotografii și aparate de fotografiat, care va avea loc vineri 10 mai la ora 13,15 la sediul muzeului din strada Republicii 235 (BASA). În seara aceleași zile, ora 20.30, la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”, publicul meloman este invitat la reîntâlnirea cu Pianul călător și minunatul pianist Horia Mihail. În concert vor putea fi audiate lucrările: Sonata în si minor, HOB.XVI 32 de Haydn, Sonata în Re major KV 311 de Mozart şi celebra Sonată „Appassionata” nr. 23 în fa minor op. 57 de Beethoven.

​Ne dorim ca această ofertă cultural-științifică să fie pe placul publicului nostru, iar acesta, să se afle în număr cât mai mare în sălile muzeului, în zilele de 10 și 11 mai.

​Intrarea va fi liberă la toate evenimentele anunțate.

Cristina Rădulescu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.